USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimecres, 22 de juliol de 2020
Noticias generales

Els Graduats Socials de Balears sol·liciten més seguretat jurídica i criteris en les normatives dels ERTOS

Palma, 22 de julio de 2020

Palma, 21 juliol 2020.- Els Graduats Socials de Balears, que ja han tramitat més de 15.000 ERToSen totes les illes, s'han reunit aquest matí de manera bilateral en la Conselleria de Treball per a traslladar a les autoritats les preocupacions dels Graduats Socials davant la inseguretat jurídica, la falta de criteris en les normatives dels ERToS i la poca cobertura per a treballadors fixos discontinus i autònoms de temporada a les illes.

Per part del Col·legi van assistir, Apol·lònia Mª Julià, presidenta, Mª Mercè García, vicepresidenta del COGSIB, el secretari general Pedro Mir i la col·legiada Rosa Oliver. Mentre que per part de les autoritats han estat Rubén Castro, director-gerent, IBASSAL, Virginia Abraham, directora general de Treball, José Carlos Álvarez, director territorial de la Inspecció de Treball i Beatriz Ruiz, cap de Seguretat Social de la Inspecció de Treball.

En finalitzar la reunió, la presidenta del ICGSIB, Apol·lònia Julià va manifestar que si bé la reunió va ser fructífera en aspectes generals, els Graduats Socials de Balears “estan preocupats per complir les normes però per a això es necessiten saber els criteris de manera clara, amb major seguretat jurídica” davant el volum descomunal de tràmits perquè els treballadors cobrin els ERToS a Balears.En el mateix sentit la presidenta va destacar la preocupació del col·lectiu per “la falta de cobertura de prestació per desocupació dels fixos discontinus una vegada finalitzin els ERToS, a més de la inquietud per la poca cobertura que han tingut els autònoms de temporada en la nostra Comunitat Autònoma”.

Des del Col·legi reiteren que els Graduats Socials han presentat dintre del termini i en la forma escaient milers de dades de treballadors en un termini de temps molt curt i en circumstàncies del tot desfavorables motivat per la càrrega de treball, multitud de normativa i canvis de criteris. “Volem seguir reinvindicant que el col·lectiu està subjecte a un enorme caos i falta de criteris per part de les administracions públiques”, malgrat això “les autoritats reconeixen l'ardu treball dels nostres col·legiats i agraeixen que siguem un pont entre les administracions, les empreses i els treballadors”, va concloure la presidenta.

Més informació

ENQUESTA
La sala d'actes del col.legi està adaptat a les normes de ventilació contra la COVID, sent un espai segur per a reunions i esdeveniments. Saps que està disponible en la modalitat de lloguer?
1.-No sabia que estava adaptat a les normes de ventilació contra la COVID.
2.-No sabia que es podria arrendar.
3.-No necessito l'arrendament del mateix.
Coneixia que es podia arrendar.