USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dissabte, 20 de febrer de 2021
Noticias generales

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

Palma, 20 de febrer de 2020

Els Graduats Socials de Balears a favor de relacions laborals de qualitat, amb garanties per empreses i treballadors

Palma, 20 de febrer de 2021.- L’Il·llustre Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears celebra el DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL, que es commemora cada 20 de febrer.

Aquest dia, assenyalat per tots els defensors dels drets públics, té com a objectiu promoure nivell internacional els valors d'equitat, respecte de la diversitat, l'accés a la protecció social i l'aplicació dels drets humans en totes les esferes de la vida i en el lloc de treball.

“És el moment de construir una nova era de justícia social sobre la base d'un treball digne, de qualitat i amb la seguretat jurídica que tant empreses com treballadors precisen. Els ciutadans necessiten una vida i un futur digne basat en la justícia social”, va assenyalar Apol·lònia Julià, presidenta del Col·legi. Per part seva, María Gracia Matas, vice-presidenta del col·lectiu, va valorar en aquest dia que “estem davant una nova revolució laboral que amb la tecnologia, s'està entrant en una nova era digital i això suposarà nous formats de treball, de relacions laborals. Per això estem capacitats a assessorar tant empreses com ciutadans, sobretot en aquesta realitat després de la pandèmia del covid-19”.

El Col·legi està compromès ètica i professionalment per a actuar i promoure l'eliminació de tots aquells comportaments que vagin en contra dels drets humans, especialment en l'àmbit del treball, un dels pilars fonamentals en l'ésser humà, sempre que es desenvolupi amb seguretat, sense conflictivitat i dins d'un marc estable.

Els Graduats Socials són assessors laborals especialitzats en tot el relacionat amb el Dret del Treball i la Seguretat Social. A Espanya hi ha més de 25.000 Graduats Socials exercents, amb formació universitària i prestant assessorament tant a empreses com a treballadors. En el cas de Balears existeixen 644 professionals que pertanyen al Col·legi. Els Graduats Socials assessoren en matèria laboral, jurídica i social. En el cas de Balears, disposen i organitzen nombrosos cursos de formació a la seu del Col·legi, a més de orientación jurídica-laboral gratuïta els dimarts i dijous per als ciutadans que desitgin consultar els seus drets i requeriments laborals.