USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimarts, 2 de març de 2021
Noticias generales

Dia dels Illes Balears | Premis Ramón Llull

Palma, 2 de marzo de 2021

Els Graduats Socials dels Illes Balears reben el premi Ramón Llull en reconeixement a la seva labor durant l'Estat d'Alarma i la gestió dels ERTOS en la Comunitat Autònoma
• La presidenta Apol·lònia Julià ha rebut el premi en representació de tots els col·lectius de professionals que han tramitat ajudes a les illes durant l'Estat d'Alarma.

• En el cas dels Graduats Socials de Balears, existeixen més de 600 col·legiats que durant la pandèmia i Estat d'Alarma han tramitat més de 15 mil ERTOS en totes les illes.

Palma, 02 de març de 2021.- El Consell de Govern de les Illes Balears va acordar la concessió de premis Ramon Llull de 2021 a sectors i col·lectius que han tingut un paper essencial en la gestió de la pandèmia per a atendre les necessitats de la ciutadania en un moment d'extrema dificultat. Aquests guardons reconeixen l'esforç i la capacitat d'adaptació a una nova situació a de la ciutadania en general. En l'apartat de “Treballadors dels àmbits públic i privat que han tramitat les ajudes i prestacions derivades de la paralització de l'activitat econòmica”, el Consell de Govern esmenta en el BOIB “Premi Ramon Llull al Col·legi de Graduats Socials pel seu treball i diligència, professionalitat per a garantir l'accés a les ajudes i prestacions dels treballadors a les quals tenen dret”.

Els Graduats Socials han estat els professionals imprescindibles per a les tramitacions dels ERTO entre empreses, empleats i administracions públiques. Han treballat intentant posar ordre enmig del caos existent davant de tramitacions que es van presentar en el moment de la declaració d'Estat d'Alarma amb canvis constants en la legislació Nacional i Autonòmica. La presidenta del Col·legi, Apol·lònia Julià, en representació dels col·legiats de Balears ha manifestat que “en aquesta crisi, les empreses hauran notat el tenir o no un Graduat Social i em consta que molts han rebut consultes i han hagut de gestionar situacions complicades que requereixen d'un Graduat Social. No hem d'oblidar que som especialistes en Dret del Treball i de la Seguretat Social. Em sento molt orgullosa de la unió creada entre els companys de professió. Ens hem ajudat molt i secundat. En aquesta crisi ha prevalgut la solidaritat”.

Respecte al premi Ramón Lull, la presidenta Apol·lònia Julià va manifestar que “rebre aquest prestigiós premi, és una cosa indescriptible per al nostre col·lectiu. No sols pel premi, sinó pel significat que té per al nostre treball en tot aquest temps d'Estat d'Alarma”.

En el transcurs de la pandèmia, els Graduats Socials de Balears han tramitat més de 15.000 ERTOS treballant més de 16 hores diàries per a complir amb tots els terminis. El col·lectiu també va exposar les incidències davant les tramitacions dels ERTO en el seu moment i l'Autoritat Pública va reconèixer l'esforç d'aquests professionals davant el descomunal volum de treball perquè els afectats per la crisi poguessin cobrar les seves prestacions.

Els Graduats Socials són assessors laborals especialitzats en tot el relacionat amb el Dret del Treball i la Seguretat Social. A Espanya hi ha més de 25.000 Graduats Socials exercents, amb formació universitària i prestant assessorament tant a empreses com a treballadors. En el cas de Balears existeixen més de 600 professionals que pertanyen al Col·legi.

Els Graduats Socials assessoren en material laboral, jurídica, social. En el cas de Balears, disposen i organitzen nombrosos cursos de formació en la seu del Col·legi, a més d'orientació laboral gratuïta els dimarts i dijous per als ciutadans que desitgin consultar els seus drets i requeriments laborals.