USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 3 de juny de 2021
Noticias generales

Els consellers Iago Negueruela i Rosario Sánchez informen més de 200 graduats socials sobre els ajuts de 855 milions de l’Estat per a empreses i autònoms

Palma, 3 de juny de 2021


Els consellers Iago Negueruela i Rosario Sánchez informen més de 200 graduats socials i gestors administratius professionals sobre els ajuts de 855 milions de l’Estat per a empreses i autònoms

El Govern de les Illes Balears ha iniciat avui un cicle de trobades amb professionals de diversos col·lectius per informar del procediment telemàtic a seguir per poder optar a la línia d’ajuts directes de 855,7 milions d’euros finançada pel Govern d’Espanya per a les empreses i autònoms de les Illes Balears més afectats per les conseqüències de la COVID-19. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, han encapçalat la sessió informativa amb més de 200 professionals dels col·legis oficials de Graduats Socials i de Gestors Administratius de les Illes Balears.

Aquesta ha estat la primera d’una sèrie de sessions informatives del Govern en relació a aquests ajuts, a la qual seguiran d’altres amb diverses institucions i organitzacions empresarials de totes les illes, amb l’objecte de facilitar informació i donar a conèixer els aspectes més tècnics abans de l’obertura del termini de sol·licituds (del 14 al 28 de juny). A partir del dilluns 14 de juny es podran tramitar les sol·licituds, que es realitzaran de forma telemàtica, una vegada la convocatòria ha estat publicada, dissabte passat, al BOIB, d’acord al calendari anunciat la setmana passada quan el Consell de Govern va autoritzar la convocatòria.

La sessió informativa d’avui, amb més de 200 associats dels col·legis professionals de Graduats Socials i de Gestors Administratius de les Illes Balears, que s’ha dut a terme de manera presencial i per videoconferència, ha comptat amb la participació dels consellers Iago Negueruela i Rosario Sánchez, dels directors generals de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, de Projecció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Manuel Porras, i de l’administrador tributari de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), Alberto Roibal.

Aquest cicle de trobades informatives dona continuïtat a la feina prèvia del Govern amb els diversos sectors empresarials per al disseny i la posada en marxa d’aquesta línia d’ajuts. Segons el Reial decret llei 5/2021, correspon a les comunitats autònomes el desenvolupament i la gestió d’aquests fons estatals, que han disposat de certa flexibilitat per ampliar la llista de sectors elegibles per rebre aquest suport econòmic, com s’ha fet a les Illes Balears.

En aquest cas, el Govern, juntament amb els principals agents econòmics i socials i diferents partits polítics, van acordar —en el marc del Pacte per a la Reactivació— ampliar en una cinquantena el nombre d’activitats econòmiques (CNAE) susceptibles de rebre ajuts, entre altres mesures adaptades al territori de la nostra comunitat autònoma. Així, a les Illes Balears es recullen prop de 150 activitats susceptibles de ser beneficiàries d’aquests ajuts.

A més de l’ampliació de CNAE, s’han observat quatre supòsits que recullen situacions concretes de les illes, i que també són susceptibles d’acollir-se als ajuts. Així, podran demanar aquests ajuts els autònoms de temporada, les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, les empreses de nova creació i les empreses que van dur a terme fortes inversions el 2019.

Aquesta línia d’ajuts té la finalitat de distribuir fons directes a empresaris i professionals autònoms per reduir deute i millorar la seva viabilitat, en el marc de les mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19. Amb el disseny d’aquesta convocatòria, publicada el 29 de maig al BOIB, s’ha establert un mecanisme per garantir que totes les empreses i els autònoms que tenen dret a aquestes ajudes en rebran; és a dir, que ningú no quedarà fora de percebre-les, si es compleixen les condicions exigides.

D’aquesta manera, s’obre ara un calendari perquè a partir del proper 14 de juny es puguin començar a realitzar les sol·licituds de les ajudes. Les ajudes es començaran a fer efectives durant la segona quinzena de juliol.

ENQUESTA
Com considera que es podria millorar la imatge pública del col·lectiu? Publicitat Jornades i conferències, publicitat en mitjans-xarxes socials o difusió d'èxits de col·legiats.
Ho considero necessari per millorar la nostra imatge.
No ho considero necessari.
Cada despatx té la pròpia identitat i imatge.
Encuesta finalizada