USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimarts, 22 de desembre de 2020
Noticias generales

Anais Batle Pons, Premi Francisco Wilhelmi

Palma, 22 de diciembre de 2020

"Tot esforç acaba sent recompensat"
Anais Batle Pons és la guanyadora 2020 del premi Francisco Wilhelm que cada any lliura el Col·legi de Graduats Socials de Balears. El treball d'Anais es titula "El control de l'activitat laboral per mitjans tecnològics" i en ell tracta de donar respostes a com les empreses han de realitzar els controls als treballadors per no excedir els límits constitucionals. Gràcies a aquest treball, Anais va concloure en aquest treball que "el més important perquè l'empresari exerceix la seva potestat de control dins de la legalitat és que ho faci proporcionalment. A més, hi ha un deure d'informació prèvia, clara i concisa al treballador de què se li va a controlar, com així també en què va a poder derivar aquest control".

En el pla més personal, Anais és de Palma, li agrada el cinema i viatjar. Va iniciar els seus estudis en relacions laborals mentre treballava com a administrativa en un departament comptable i en aquesta entrevista ens detalla més sobre la seva vida i l'assoliment aconseguit.

- Anais, Quina ha estat la teva primera sensació quan et van informar que vas guanyar el Premi Francisco Wilhelm?

- Una tremenda alegria! Em vaig posar molt contenta i vaig avisar a tots els meus familiars i amics.

- Què signifiquen per a tu aquest reconeixement?

- Vol dir que tot esforç acaba sent recompensat, i més quan l'esforç ha estat tan gran, ja que és molt difícil compaginar una feina a jornada completa i horari partit amb el grau i, a més, treure bones qualificacions. Sempre vaig ser bona estudiant i quan vaig acabar batxiller vaig deixar els estudis perquè cap carrera em cridava l'atenció, no vaig voler "estudiar per estudiar". Em vaig posar a treballar d'administrativa en un departament de comptabilitat i em vaig adonar que aquesta àrea m'agradava, per això em vaig treure el FPII d'administració i finances, compaginant la meva feina amb els estudis. Des de llavors he treballat en l'àrea comptable de diverses empreses, i des de fa més de set anys estic treballant per al grup Prinsotel. Aquesta empresa m'ha regalat l'experiència de treballar un any a Cancún. Realment no sabria dir el motiu pel qual vaig començar el 2016 el grau de Relacions Laborals, ja que la meva feina m'agrada, però sóc una persona bastant inconformista i sempre vaig tenir l'espineta de no haver estudiat una carrera. Així que em vaig apuntar, compaginant de nou el meu treball amb els estudis. Per al 2n curs ja havia decidit d'escollir aquesta carrera havia estat un encert, gaudia estudiant. No sé què faré a partir d'ara, però el que sí que sé és que alguna cosa més acabaré fent. M'encantaria exercir de graduat social, però necessit més experiència pràctica i perdre la por.

- Com veus el futur dels professionals que es graduen en relacions laborals, tant en la nostra comunitat com en l'àmbit nacional? Quines oportunitats creus que hi ha al sector?

- Estudiar el grau en relacions laborals principalment t'obre dos camins a seguir molt diferenciats entre si; el de treballar en una empresa privada a l'àrea de recursos humans, o en l'àmbit jurídic laboral exercint de Graduat Social. Consider que les dues opcions tenen molta sortida i la seguiran tenint al futur. Pero al meu entendre, fer la carrera de relacions laborals per exercir de Graduat Social, porta amb si un handicap, i és que el dia d'avui encara no s'ha aconseguit que la figura de el Graduat social s'identifiqui com a la persona més qualificada o apropiada per a la defensa d'un client davant la jurisdicció social.

A parer meu, si bé és veritat que l'advocat pot acudir a totes les jurisdiccions, en l'àmbit laboral estan alineats, no és millor ni l'un ni l'altre i em fa la sensació que encara no es concep així. Cal tenir en compte que els graduats socials vam sortir molt preparats, ja que el nostre grau està enfocat específicament en la legislació laboral i durant quatre anys és pràcticament l'única cosa que veiem.

- Quina opinió et mereixen el Col·legi i el colectiu de Graduats Socials?

- Més aviat diria que sé de l'existència del col·legi, però realment no el conec. No sé del seu funcionament i poc puc opinar al respecte, ja que no he estat pre-col·legiada durant els meus estudis i tampoc ho he fet encara ... Però crec que, a causa de la constant formació necessària en l'ofici, conseqüència majoritàriament dels canvis de legislació o la seva interpretació, la tasca de Col·legi Oficial de Graduats Socials és molt important, donant suport constant, informant i vetllant pels interessos del col·lectiu.

ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada