USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 9 de juliol de 2020
Noticias generales

Daniel Ruíz Cancho: "El nostre col·lectiu està en primera línia i hem de ser capaços de reaccionar davant tot el que ens espera"

Palma, 9 de juliol de 2020

Daniel Ruiz és graduat social i s'acaba d'incorporar a la Junta de Govern de Col·legi com a nou vocal. En aquesta entrevista, Daniel ens parla de la seva experiència professional, la seva incorporació a la Junta, i de com està sent en l'actualitat el treball dels Graduats Socials a Balears. Reconeix que durant l'Estat d'Alarma que va viure la societat a causa de la COVID-19, aquest col·lectiu professional va actuar amb professionalitat estant en primera línia, però per a l'"al·luvió" legislatiu que està per arribar, els graduats socials han d'estar preparats.

• Com valores aquesta incorporació a la Junta de Govern del Col·legi?

És molt positiu i gratificant que pensessin en mi i que votessin a favor de la meva incorporació. Mai havia participat en aquest nivell de la vida col·legial, i per a mi és una experiència nova de la qual m'agradaria aprendre i ser útil al col·lectiu. A més, considero que la tasca que du a terme aquesta Junta és especialment important, principalment perquè s'entreveu un creixement de Col·legi en moltes i diverses facetes.

• En quin sentit aportaràs la teva experiència professional per col·laborar amb el col·lectiu?

Fa molt poc temps que estic a la Junta, i potser podria contestar millor a aquesta pregunta quan hagi passat algun temps més. L'organització interna de la Junta es divideix entre les diferents comissions de treball. Això permet veure la feina feta pels anteriors membres de la Junta, als quals aprofito per saludar i agrair la feina feta, el qual és vital per al desenvolupament de l'activitat col·legial. Sí que m'agradaria fer una crida a el conjunt de professionals, per convidar-los que mantinguin una comunicació oberta respecte de com els agradaria que el Col·legi fos.

• Aquests últims mesos han estat de molta càrrega per als Graduats Socials, quina ha estat la teva experiència durant aquest estat d'alarma?

Qualsevol percepció és indefugible de l'allau legislatiu que hem patit i de el qual encara hem d'afrontar. Les incerteses són totes, i ens ha tocat a nosaltres, els Graduats Socials, estar a la primera línia de batalla. Malgrat això, considero que no es pot deixar de mirar a el futur, i que el col·lectiu ha d'estar preparat, sent capaços de reaccionar davant els vaivens que el món de les relacions laborals ens espera.

• Com creus que el col·lectiu podria aportar a la societat en aquesta nova normalitat?

Les relacions jurídiques laborals i de Seguretat Social són un pilar en la configuració del nostre estat de dret. Hem de aprofundir en l'estudi de les matèries concretes que ens són d'aplicació, i especialment, prestar atenció a Regulador Comunitari i a el paper de Tribunal de Justícia de la Unió Europea, més encara quan el nostre legislador sembla ser incapaç de solucionar els problemes d'arrel que pateix el nostre ordenament jurídic.

• Com valores les gestions realitzades entre el col·legi i les administracions públiques en aquests últims mesos i com haurien de ser a partir d'ara?

No m'equivoco si dic que el Col·legi ha estat obert a qualsevol col·legiat que ha precisat de la seva ajuda, així com que s'ha facilitat la informació precisa i necessària per al desenvolupament de l'encomana professional. Respecte de les administracions, han d'entendre que el paper del Col·legi és de col·laboració, no ja amb el professional, sinó que té transcendència a la mateixa ciutadania. Són molts els professionals que no hem comprès per quina raó l'Oficina d'Estrangeria va restringir la tramitació de NIEs a través del Col·legi. És un error de el qual espero i desitjo que se solucioni el més aviat possible.

- Haurien d'estar els graduats socials en les meses de negociació on es comenten temes tan importants com prolongació dels ERTOS, autònoms i temes relacionats en matèria laboral?

Sí. Potser alguna de les disfuncions o ineficiències que els ciutadans han patit parteixen de l'absència de membres del col·lectiu en aquelles taules de negociació on es van prendre aquest tipus de decisions.

ENQUESTA
La sala d'actes del col.legi està adaptat a les normes de ventilació contra la COVID, sent un espai segur per a reunions i esdeveniments. Saps que està disponible en la modalitat de lloguer?
1.-No sabia que estava adaptat a les normes de ventilació contra la COVID.
2.-No sabia que es podria arrendar.
3.-No necessito l'arrendament del mateix.
Coneixia que es podia arrendar.
Encuesta finalizada