USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimecres, 6 de setembre de 2023
Noticias generales

El Col·legi de Graduats Socials de les Balears celebra i destaca el seu paper en el rècord històric d'ocupació a les illes

Palma, 6 de setembre de 2023

Des del Col·legi de Graduats Socials de les Balears, celebrem amb entusiasme les darreres dades que situen les Illes Balears com la comunitat líder a Espanya en la creació d'ocupació i la reducció de l'atur.

Aquest rècord històric de 635.357 persones afiliades a la Seguretat Social no és un èxit aïllat, sinó el resultat de l'esforç continuat de diversos actors de l'àmbit laboral. En aquest context, és impossible obviar la contribució decisiva dels Graduats Socials de les Balears, que han gestionat una càrrega de treball voluminosa durant tota la temporada alta.

Aquest increment del 4,7% respecte a juliol de 2022 subratlla la fortalesa i el dinamisme del mercat laboral balear, superant la mitjana nacional per dos punts percentuals. Catalina Cabrer, Directora General d'Ocupació, ha destacat que "aquest creixement exemplifica la vitalitat de l'ocupació al nostre arxipèlag". A més, en l'espai d'un mes, entre juny i juliol, es van registrar 12.912 noves afiliacions a la Seguretat Social a les illes, la xifra més gran d'increment mensual a tota Espanya.

Un altre indicador alentador és que el 69,4% dels nous contractes són indefinits, la qual cosa supera àmpliament la mitjana nacional del 39%. El nombre de persones a l'atur ha disminuït a 29.178, una xifra que recorda temps previs a la crisi econòmica de 2008. Sectors clau com la construcció i l'hostaleria han vist un creixement anual del 5,8%, mentre que l'agricultura ha augmentat un 2,1%.

Aquest ambient laboral tan favorable no és casualitat, sinó que reflecteix el compromís i l'eficàcia dels Graduats Socials de les Balears. Al llarg d'aquests mesos de major activitat turística i laboral, han treballat intensament per gestionar, assessorar i implementar mesures que beneficien tant a empresaris com a treballadors. La seva labor és vital per a la qualitat de l'ocupació a la comunitat i s'ha vist reflectida clarament en les darreres xifres d'ocupació.

Amb aquestes dades a la mà, des del Col·legi de Graduats Socials de les Balears reafirmem el nostre compromís de continuar treballant incansablement. Ens impulsa un optimisme i una confiança sòlids en la capacitat de les Illes Balears per continuar sent un referent en la generació d'ocupació d'alta qualitat. Estem convençuts que amb la nostra labor, s'obrirà camí cap a un futur laboral més estable i prometedor per a tots els habitants de les nostres illes.

Més informació