USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 1 d'octubre de 2020
Noticias generales

Els Graduats Socials de Balears lamenten que en la norma publicada ahir quedin fora, de nou, els autònoms de temporada de les nostres Illes

Palma, 1 d'octubre de 2020

Ampliats els ERTO fins al 31 de gener de 2021

(Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre)
Palma, 01 d'Octubre de 2020. El Col·legi de Graduats Socials ha realitzat una valoració professional sobre la pròrroga dels ERTO a Espanya a causa de la pandèmia. A hores d'ara són els professionals imprescindibles per a les tramitacions dels ERTO entre empreses, treballadors i administracions públiques. Treballen intentant posar ordre enmig del caos existent davant l'allau de tramitacions que s'esperen per als pròxims mesos pels canvis constants en la legislació dels ERTO.

La presidenta del Col·legi, Apol·lònia Julià, en representació dels col·legiats de les Balears ha manifestat que "la pròrroga automàtica dels ERTO de força major que estiguessin en vigor, tot i ser només a l'efecte de prestació, portarà tranquil·litat a moltes empreses i treballadors, però lamentem que quedin fora de les prestacions extraordinàries els autònoms de temporada. Els requisits establerts impossibiliten, de nou, el seu accés, ja que obliga a no haver desenvolupat activitat ni haver estat donat d'alta o assimilat a l'alta des de l'1 de març al 31 de maig de 2020, dates en què s'inicien les activitats turístiques a les nostres illes".

En el transcurs de la pandèmia, els graduats socials de les Balears han tramitat més de 15.000 ERTO treballant més de 16 hores diàries per complir amb tots els terminis.

El col·lectiu ja va exposar les incidències davant les tramitacions dels ERTO i l'autoritat pública va reconèixer l'esforç d'aquests professionals davant el descomunal volum de treball perquè els afectats per la crisi poguessin cobrar les seves prestacions.

"Esperem que en aquesta segona fase de presentació dels ERTO i pròrrogues, comptem amb una millor organització per part de les administracions. Han de tractar-nos no com a simples tramitadors, sinó com a col·laboradors. Es fa imprescindible un treball col·laboratiu perquè moltes empreses, treballadors que ja ho estan passant malament, necessiten que se'ls respongui en temps i forma", explica la presidenta Apol·lònia Julià.

RESUM DE LA PRÒRROGA ERTO • Pròrroga automàtica de tots els ERTO de força major vigents fins al 31 de gener de 2021, només a efectes de prestació per desocupació en cas de suspensió total o parcial del contracte. • Es creen dues noves submodalitats de ERTO de força major: ERTO per impediment i ERTO per limitació d'activitats en tots els sectors, amb noves exoneracions de quotes. • S'estableix un règim específic en matèria de beneficis en les cotitzacions a la Seguretat Social per a aquelles empreses pertanyents a sectors amb una elevada taxa de cobertura per expedients de regulació temporal d'ocupació i una reduïda taxa de recuperació d'activitat. • No es reduirà el percentatge de base reguladora de la prestació per desocupació associada als ERTO a partir dels sis mesos de prestació, ni es consumirà atur de cara a futures prestacions en determinats casos. • Els treballadors fixos discontinus podran percebre una prestació extraordinària. • Es mantenen els límits relacionats amb repartiment de dividends i transparència fiscal associats als beneficis dels ERTO ja recollits en l'article 5 de Reial decret llei 24/2020, de 26 de Juny. • S'estableix una nova salvaguarda d'ocupació de sis mesos per a aquelles empreses que gaudeixin de exoneracions a partir de 2020.10.01.
AGENDA
ENQUESTA
Davant la recent oposició del CG de l'Advocacia a la nostra inclusió en el torn d'ofici en l'àmbit social, què opina vostè?
No comparteixo l'oposició i m'inscriuré en el torn d'ofici.
Entenc que l'oposició es deu a la defensa dels seus propis interessos.
Malgrat no sol·licitar la meva inclusió, no comparteixo l'oposició.