USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimecres, 20 de juny de 2012
Noticias generales

Els col•legiats de Menorca aplaudeixen el curs de jubilació

Palma, 20 de juny de 2012

María Palma, de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, va formar i va dissipar dubtes sobre les pensions
Menorca també va ser escenari per a la impartició del curs monogràfic sobre la jubilació. Després del gran èxit a Palma de Mallorca i a Eivissa, l'illa menorquina va acollir amb els braços oberts a la funcionària de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), María Palma, que va esser també l'encarregada d'impartir el curs, en un acte organitzat pel Il•lustre Col•legi de Graduats Socials dels Illes Balears. La cap de secció del INSS va qualificar com a “meravellosa” l'experiència i va destacar “el gran tracte rebut” pels col•legiats menorquins.

Aquest curs va ser el primer presencial que es va celebrar a Menorca, circumstància molt aplaudida pels col•legiats d'aquesta illa, que van estar representats per Remigi Gornés, Vocal de la Junta de Govern. “Ha estat fantàstic”. Així resumia Gornés el curs de jubilació celebrat en la seva demarcació. “Aquesta és la meva impressió però també la dels meus companys ja que he pogut parlar amb ells i s'han mostrat encantats d'aquesta jornada”, va afegir.

El curs va repassar els diferents apartats en la tramitació de la jubilació, a més va dissipar els dubtes que van tenir els presents. “Estem molt contents ja que més o menys tots sabem com es tramita una jubilació. No obstant això, aquest curs ens ha anat molt bé ja que hem conegut en primera persona els secrets dels responsables de la seva tramitació. D'aquesta manera nosaltres sabem com presentar-les per evitar que poguessin denegar-les per algun error en la confecció de la sol•licitud”, va comentar Remigi Gornés, que estava molt orgullós que Menorca hagués acollit aquest seminari.

Per a aquest vocal, el curs va ser intensiu. “Han estat moltes hores seguides, però ha valgut la pena”, va destacar Gornés, que va lloar la labor de la ponent: “Ha estat molt comprensiva amb nosaltres. No s'ha cansat en cap moment de respondre'ns a totes les preguntes que li formulàvem. A més, d'evidenciar que està molt posada en la matèria”.

Per la seva banda, Maria Palma es va mostrar satisfeta i contenta pel tracte rebut a Menorca. “Ha estat molt bé. M'he sentit molt còmoda. Igual que com va ocórrer en els anteriors cursos, tot han estat coses bones”, va manifestar aquesta funcionària en acabar. “Encara que siguin professionals poden aparèixer molts dubtes a l'hora de presentar una jubilació al INSS. Per això és convenient que es tinguin clars els conceptes. Això beneficia a l'usuari, al professional i al mateix INSS ja que d'aquesta manera s'eviten moltes denegacions per petits errors en el seu tràmit”, va exposar.

Quant a la ponència, Palma va repassar la jubilació en totes les seves modalitats, amb les seves fonts de càlcul. A més, es van fer casos pràctics perquè els presents es familiaritzessin amb la nova normativa.

Aquesta funcionària va tornar a advocar per la via Tesol, programa elaborat pel INSS per presentar la jubilacions de manera telemàtica. “Us incito al fet que ho empreu. Prou tenir el certificat digital. Amb aquesta opció en pocs dies pot haver-hi ja una resolució. Us la proposo perquè és ràpida i segura. A més, si sorgeix algun problema de seguida ho notifiquem, també per via telemàtica”, va dir.
ENQUESTA
Per la seva aplicació pràctica a la seva activitat professional ¿quines matèries creu que haurien de tenir més pes en el Grau de Relacions Laborals?
Seguretat Social. Gestió i Recaptació
Dret Laboral. Pràctica jurídica
Dret Tributari. Comptabilitat i finances.
Totes les anteriors
Cap de les anteriors
Encuesta finalizada