USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Divendres, 22 de juny de 2012
Noticias generales

“Necessitem l'ajuda dels Graduats Socials per convèncer a la gent que ha de regularitzar el seu segur d'Empleat de Llar”

Palma, 22 de juny de 2012

La Tresoreria General de la Seguretat Social imparteix en Balears seminaris per conscienciar a les persones perquè “promoguin la seva alta amb la nova Llei”
La Tresoreria General de la Seguretat Social en les Illes Balears (TGSS) va realitzar un seminari pràctic sobre el nou sistema especial de la Seguretat Social dels Empleats de Llar. Aquestes conferències, realitzades pels responsables de la TGSS a cada illa i en les quals ha col•laborat el Il•lustre Col•legi de Graduats Socials dels Illes Balears, van tenir com a clara finalitat resoldre quantes dubtes tinguessin els col•legiats respecte a la nova normativa que afecta a aquest col•lectiu. A més, aquests seminaris van ser aprofitats pels responsables de la TGSS principalment per conscienciar “a la societat” de la “summa importància” de regularitzar la situació laboral amb l'entrada en vigor de la nova Llei.

“Volem i us demanem les vostres forces per convèncer a les persones que tenen empleats de llar perquè promoguin la seva alta”, va assenyalar Antonio Comas, director provincial de la TGSS en les Illes Balears als col•legiats de Mallorca, en la conferència impartida a Palma i presentada pel president dels Graduats Socials de Balears, José Javier Bonet. Comas, que va comptar amb l'ajuda de María Jesús Espinosa, directora de l'Administració 7 de Palma, va explicar que la resposta de la societat davant la imminent entrada de la nova Llei “no respon a les expectatives creades”. “El tema dels Empleats de Llar no acaba d'arrencar. Així de clar us ho dic. La Direcció general ens ha dit a totes les adreces provincials que organitzem unes jornades de portes obertes per conscienciar a la població de la summa importància d'adequar-se amb la nova reglamentació que afectarà a aquest règim a partir de l'1 de juliol”, va manifestar Comas.

El director provincial va argumentar la seva preocupació en xifres. “La previsió era que en un any afloressin 300.000 empleats de llar. En cinc mesos des de l'entrada en vigor de la nova Llei únicament han sortit 25.000. Unes dades molt, però que molt preocupants”, va assenyalar. Per a Comas en aquests cinc mesos han pogut advertir bàsicament dos grans obstacles: “No agrada el concepte d'empresari i hi ha una idea equivocada que caldrà pagar més per donar-se d'alta”. “El concepte empresari, ja que l'ocupador s'ha de donar d'alta com a empresari, no s'ha assimilat bé entre la població. Algunes persones tenen por al fet que això suposi haver-se de donar d'alta en el IAE en Hisenda i que tingui un aspecte comercial. No es tracta d'això. Només se li demana el domicili i un compte corrent. Cal dir-los que per tenir un empleat de llar la gent no crea cap empresa. Quant a la quantitat a pagar, hem constatat que l'ocupador no vol pagar més. No ho farà. El que ocorre és que caldrà negociar amb l'empleat”, va explicar.

María Jesús Espinosa va prendre la paraula per explicar les coses que han de tenir en compte les persones a l'hora de donar d'alta a un empleat de llar, així com d'exposar les diferents novetats que existeixen. Una d'elles, segons va desvetllar aquesta directora, és que la TGSS treballa a poder fraccionar les hores a l'hora de la contractació. Després tant Espinosa com a Comas van respondre a les preguntes dels col•legiats presents.

Eivissa també va acollir aquesta jornada informativa a càrrec de la TGSS. A la illa pitiüssa la directora de l'Administració en aquesta localitat, Carmen Ruiz, va ser l'encarregada de parlar als col•legiats eivissencs. “El seminari ha anat molt bé. Hem tingut l'aforament complet de persones que volien conèixer més a fons tot el tema relacionat amb el concernent als empleats de llar”, va comentar Marcos Martínez, Vocal del Col•legi a Eivissa.

Martínez va assegurar que en està conferència també es va aprofitar per millorar l'atenció al col•lectiu. “Ha estat molt interessant ja que hem pogut explicar-li els problemes que hi ha a l'hora de realitzar diferents tràmits. Ella ens ha dit que des de l'Administració Pública es farà tot el possible per evitar-los”, va dir aquest col•legiat.

A Menorca també es va impartir aquesta conferència. La directora de l'Administració menorquina, Elena Miller, va ser la responsable d'exposar les novetats sobre el nou sistema d'empleats de llar. “Va tenir molta acceptació. La trucada de la TGSS va tenir molta repercussió i a més dels col•legiats també van acudir diferents persones a les quals els interessava saber les novetats que presenta aquest règim. Nosaltres sabíem la normativa però Miller ens va orientar sobre les pautes que cal seguir”, va relatar Remigi Gornés, Vocal del Col•legi per Menorca, que va assegurar que aquesta reunió va servir per esclarir els conceptes d'una normativa que afecta a un col•lectiu molt important.
ENQUESTA
Per la seva aplicació pràctica a la seva activitat professional ¿quines matèries creu que haurien de tenir més pes en el Grau de Relacions Laborals?
Seguretat Social. Gestió i Recaptació
Dret Laboral. Pràctica jurídica
Dret Tributari. Comptabilitat i finances.
Totes les anteriors
Cap de les anteriors
Encuesta finalizada