USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimarts, 8 d'octubre de 2019
Noticias generales

VII JORNADES laboralistes DE DRET DEL TREBALL I DE LA SEGURETAT SOCIAL IB

Palma, 8 de octubre de 2019

Els dies 3 i 4 d'octubre es van celebrar les VII Jornades Laboralistes de Dret del Treball i de la Seguretat Social, organitzades per l'Il•lustre Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears, en col•laboració amb la Fundació de Graduats Socials de les Illes Balears, Servei Balear de Prevenció, Banc Sabadell, Fabroker i Wolters Kluwer. Les cinc ponències que configuraven el programa estaven dirigides tant a col·legiats, precol·legiats com a estudiants de Relacions Laborals i externs, que van superar en nombre els registres de qualsevol de les edicions anteriors.

Després de la inauguració de les jornades a càrrec de Ricardo Gabaldón, president del Consell General de Col·legis Oficials de Graduats Socials d'Espanya, acte en el qual van intervenir Rubén Castro Ortega, Director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral i Apol•lònia Mª Julià, presidenta del ll•lustre Col•legi Oficial de Graduats Socials de les Illes Balears, es va donar pas a la primera de les ponències es titulava "Impacte de la Jurisprudència del TJUE en matèria laboral: Treballador, jornada de treball, contractació i acomiadaments col•lectius" . La sessió va ser impartida per Eduardo Rojo Torrecilla, Catedràtic de dret del Treball i de la Seguretat Social de la UAB.
A continuació, Rosario Mora Menezo, Inspectora de treball i Seguretat Social va exposar la conferència "Aspectes pràctics de la inspecció de treball", presentant l'acte Mercè García, Vocal de la Junta de Govern.
La segona jornada de l'esdeveniment va arrencar amb una ponència d'Antonio Font, Graduat Social i Advocat, fundador de Bufete Antonio Font, que portava per títol: "El nou règim jurídic dels permisos per naixement, adopció, guarda amb fins d'adopció i acolliment ( desaparició dels permisos de materniadad i paternitat). El seu impacte en els textos refosos de l'estatut dels treballadors i de la llei general de la seguretat social ". La sessió va ser presentada per Emilia Goyanes, Vicepresidenta del Col•legi.
A la seva conclusió, va arribar el torn d'Ana Gómez Hernangómez, magistrada del Jutjat del Social d'Eivissa, amb la seva conferència "Precarització de les relacions laborals". Si intervenció va estar moderada per Adelaida García García, lletrada de l'Administració de Justícia del Jutjat del Social nº2 de Palma.
L'última ponència "Jurisprudència rellevant de l'últim any de la Sala del Social del TSJ de les Illes Balears", impartida per Víctor Casaleiro Rius, Jutge adscrit a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, va ser presentada per Maria Gràcia Matas, Vicepresidenta del Col•legi.
Finalment, aquestes VII Jornades Laboralistas de Dret del Treball i de la Seguretat Social van finalitzar amb l'acte de cloenda en què van intervenir Sònia Barranc Álvarez, Directora Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal en Illes Balears, Yolanda Robledo Culebras, Directora territorial Inspecció de treball i SS a les Illes Balears, Maria Rosari Rodríguez Lasheras, Directora provincial de la TGSS, en funcions, i Apol·lònia Mª Julià Andreu, Presidenta de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials I.B.

ENQUESTA
En relació al nou servei de cites prèvies per a tràmits d'estrangeria que ofereix el Col·legi:
1. Ho faig servir habitualment i em resulta molt útil en les meves gestions.
2. Ho faig servir amb poca freqüència o des de fa poc temps i no puc encara valorar el servei.
3. No ho utilitzo perquè no realitzo tràmits d'estrangeria o realitzo només de manera ocasional.
4. No conec el servei i m'agradaria rebre informació del mateix.
Encuesta finalizada