USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Divendres, 16 d'octubre de 2020
Noticias generales

Més de 220 graduats socials assisteixen a la Jornada sobre Criteris d’Aplicació d’ERTO a Balears

Palma, 16 d'octubre de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela ha explicat el contingut de la nova normativa sobre ERTO que recull el Reial Decret-Llei 30/2020, aprovat recentment pel Govern de l’Estat. Resoldre els principals dubtes d’aquesta normativa ha estat l’objecte de la ponència que el conseller ha impartit a la seu del Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears. Prop de 220 graduats socials han assistit a aquest acte organitzat pel Col·legi, i que ha estat moderat per la seva presidenta Apol·lònia Julià. La conferència s’ha pogut seguir tant presencialment com telemàticament per facilitar l’accés als graduats socials d’Eivissa, Formentera i Menorca.

Entre d’altres aspectes, el conseller ha explicat els tràmits per a la sortida dels fixos discontinus dels ERTO fins al 31 de gener i les novetats de l’ampliació dels ERTO. També ha volgut cridar l’atenció sobre les possibilitats que encara ofereix aquesta figura jurídica, que assegura que ha estat infrautilitzada en alguns casos com els ERTO per rebrot, animant als interessats a que demanen l’empar d’aquesta figura de protecció.

El conseller Negueruela ha aprofitat per posar en valor l’esforç de la societat balear en les negociacions entre els agents socials per aconseguir l’extensió d’aquesta xarxa de protecció que ha quedat recollida en aquest Reial Decret-Llei 30/2020.

En acabar l’exposició, els assistents han formulat preguntes per aclarir dubtes de caire tècnic. Rubén Castro, el director de l’Institut Balear de la Salut Laboral, ha acompanyat al conseller Negueruela per resoldre les qüestions plantejades per els graduats socials.