USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 8 de setembre de 2022
Noticias generales

IB3 Notícies entrevista als Graduats Socials de Balears sobre la nova norma que regula els drets laborals de les treballadores de la llar

Palma, 8 de setembre de 2022

IB3 Notícies entrevista als Graduats Socials de Balears sobre la nova norma que regula els drets laborals de les treballadores de la llar

Un avanç històric. Després d'anys de lluita, la igualtat de drets de les treballadores de la llar és ja una realitat. A partir de l'1 d'octubre, tindran dret a atur, com la resta de treballadors i treballadores, i que-daran més protegides en cas d'acomiadament. A Balears, les més de 9.300 treballadores de la llar que estan donades d'alta en la Seguretat Social, a partir d'ara, podran començar a cotitzar per desocupació.

Després d'aprovar-se la norma aquest dimarts, IB3 Notícies va voler comptar amb l'opinió dels i les Graduats Socials de Balears, com a experts en matèria laboral i de la seguretat social, entorn del nou esquema laboral. D. Jose Manuel Raya, Graduat Social i Vocal del Col·legi, va concedir l'entrevista en representació del col·lectiu, en la qual es van abordar temes com la importància de revi-sar bé els contractes laborals i va alertar als empleadors i empleadores de les conseqüències que té l'incompliment d'aquesta norma.

“Si una empleada de la llar sol·licita l'atur i no està donada d'alta, en cas d'acomiadar-la, la responsa-bilitat pot recaure sobre l’empleador/a, que haurà de pagar l'import total de les prestacions, a més d'una sanció”.

ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada