USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dilluns, 19 de febrer de 2024
Noticias generales

Acte solemne de Jura de nous col·legiats i lliurament del Premi Erga Omnes 2023 a Antonio V. Sempere

Palma, 19 de febrer de 2024

El divendres 16 de febrer, l'Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de les Illes Balears va celebrar un esdeveniment doblement significatiu. Primer, va tenir lloc l'acte solemne de jurament dels nous col·legiats, marcant un dels moments institucionals més destacats del Col·legi. La cerimònia va començar a les 18:30 hores al Saló d'Actes i va ser presidida per la Presidenta, Apol·lònia Mª Julià, juntament amb Antonio V. Sempere, President (e.f.) de la Sala IV del Tribunal Suprem i Antoni Oliver, President de la Sala Social del TSJIB. Els vuit nous graduats socials que van jurar/prometre van ser: Sonia Arias Aguilera, Estrella Coll Martínez, Mª Carmen Escobar Arco, Lluís Fierro Carballo, Juan Pablo Márquez Chica, Margarita Mesquida Navarro, Antoni Joan Sureda Serra i Silvia Mª Urbano Homar. Es va tractar d'un acte formal i emotiu, al qual també van assistir els membres de la Junta de Govern, Carlos Gómez, President del TSJIB, representants de la Jurisdicció Social, Presidents de Col·legis Professionals, col·legiats i els familiars dels jurants.
A les 19:00 hores, l'esdeveniment va assolir un altre dels seus moments culminants amb el lliurament del prestigiós premi Erga Omnes a l'Excmo. Antonio V. Sempere. Aquest reconeixement, concedit per la seva excepcional aportació al col·lectiu professional dels graduats socials, va enfatitzar la importància del seu treball en l'àmbit dels litigis socials i laborals. El magistrat, qui actualment presideix la Sala Quarta del Tribunal Suprem, va ser reconegut com una figura clau en el reforç i la defensa dels drets laborals, ressaltant l'especialització i el compromís dels graduats socials en la seva labor diària dins de la jurisdicció laboral. En el seu discurs, el magistrat va agrair profundament l'honor rebut i va destacar la rellevància del paper que desempenyen els graduats socials en el sistema judicial: "El graduat social és un professional molt especialitzat, capaç de defensar tant a una empresa com a un treballador en un conflicte laboral".

A més, va mencionar la problemàtica actual relacionada amb la falta d'acord per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), assenyalant com aquesta situació afecta no només al funcionament dels organismes judicials sinó també a la societat en el seu conjunt. "La falta de renovació del CGPJ és un gran problema que repercuteix en tota la societat, no només en els jutges", va afirmar, instigant a una reflexió sobre la necessitat de trobar solucions que promoguin un sistema judicial més eficient i just per a tots.

Aquest doble esdeveniment va servir tant per donar la benvinguda a nous professionals com per reconèixer la trajectòria de figures destacades en l'àmbit jurídic-laboral, oferint a més un espai per reflexionar sobre els desafiaments actuals i futurs que enfronta la nostra societat.
ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada