USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dilluns, 15 de gener de 2024
Noticias generales

Acte de presentació de les noves accions de la campanya «La justícia, també en català» per a l'any 2024

Palma, 15 de marzo de 2024

El 12 de gener, es va dur a terme, a la seu del TSJIB, la presentació de les noves accions de la campanya "La justícia, també en català". Aquesta iniciativa, llançada el 2021 pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), el Govern de les Illes Balears, la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, el Col·legi de Graduats Socials, el Col·legi d'Advocats, el Col·legi de Procuradors, el Col·legi Notarial, el De-ganat dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de les Illes Balears, i l'Obra Cultural Balear, cerca promoure l'ús del català a l'administració de justícia i reforçar el coneixement i respecte pels drets lingüístics dels ciutadans.

La vicepresidenta Mercè García, representant el Col·legi de Graduats Socials de Balears, va assistir a l'esdeveniment, destacant el seu compromís, i el del Col·legi, amb la promoció del català en l'àmbit legal.

Per a l'any 2024, s'han programat diverses accions amb l'objectiu d'ampliar l'abast de la campanya. Destaquen, en particular, l'organització de cursos de formació en llenguatge jurídic català, dirigits tant a professionals del sector jurídic com de l'administració pública, així com cursos oberts a la ciutadania.

Es posarà en marxa, així mateix, un servei d'assessorament lingüístic per resoldre consultes, i per oferir serveis de traducció i correcció de documents. A més, es planeja un projecte pilot de dinamització lin-güística en un partit judicial específic de les Illes Balears.

Aquestes iniciatives són només una part de l'esforç continu per millorar la presència i ús del català en el sector judicial, obrint noves oportunitats per a l'idioma en 2024.
ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada