USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dilluns, 27 de març de 2023
Noticias generales

Els Graduats Socials de Balears demanen un equilibri entre la digitalització i l'atenció personalitzada en els tràmits administratius.

Palma, 27 de maç de 2023

El programa "Els Dematins" d'IB3 Televisió va entrevistar el Graduat Social, Andreu Perelló, per a parlar sobre les conseqüències de la digitalització de l'administració pública i la falta d'atenció personalitzada en els tràmits.

El col·lectiu de Graduats Socials de Balears també ha denunciat els problemes que aquesta situació provoca tant als professionals com als ciutadans. Segons Perelló, les principals dificultats que es troben els Graduats Socials són plataformes complicades que no funcionen adequadament. A més, existeixen petits problemes que es podrien resoldre més ràpidament per via presencial, però actualment només es pot enviar la documentació i esperar que contestin.

Perelló també va destacar que els ciutadans se senten frustrats a causa de la necessitat d'eines informàtiques i coneixements per a realitzar tràmits, la qual cosa es converteix en un problema encara major per a les persones majors. El Graduat Social va subratllar la importància de mantenir un equilibri entre la digitalització i l'atenció personalitzada per a garantir una administració pública accessible i eficient per a tots.

El col·lectiu ha demanat tres coses bàsiques: el respecte al treball dels professionals per part de l'administració, que l'administració tingui en compte la seva opinió ja que són els qui coneixen la realitat i unes vies efectives de comunicació entre administració i professionals.

Els Graduats Socials destaquen que les plataformes digitals poden resultar útils en alguns casos, com a especialistes en tramitació d'assumptes laborals, consideren que s'han d'establir alternatives per a aquells que no poden realitzar els tràmits de manera telemàtica i s'ha de tenir en compte l'opinió dels professionals que coneixen la realitat de la tramitació laboral.

Més informació