USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Divendres, 28 de gener de 2022
Noticias generales

Jornades Laboralistes

Palma, 28 de gener de 2022

Entrevista: Ignacio García-Perrote "El gran valor d'aquesta reforma és que és fruit del pacte"
Ignacio García-Perrote és advocat en l'oficina de Madrid d'Uría Menéndez i director de l'Àrea de Dret Laboral del Despatx. És Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social en la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i participa regularment com a ponent i orador en seminaris i conferències relatius a la seva àrea d'activitat.

La seva experiència professional abasta totes les àrees de pràctica del grup, encara que és especialment destacada en la redacció d'informes legals, en la compareixença davant els jutjats i tribunals socials i en les grans negociacions laborals. Ha assessorat en reestructuracions d'empreses i en negociacions de convenis col·lectius, expedients de regulació d'ocupació i acomiadaments, i participa en processos judicials seguits davant la Sala social de l'Audiència Nacional i en expedients de regulació d'ocupació tramitats sota la Llei Concursal. Els principals directoris jurídics internacionals (Chambers Global, Chambers Europe, PLC Global Counsel, PLC Which Lawyer, European Legal Experts, etc.) li consideren advocat líder en l'àmbit de Dret de treball a Espanya.

És el director de la Revista de Dret del Treball i de la Seguretat Social "Justícia Laboral" des de la seva fundació en 2000. Així mateix, és Àrbitre en el Servei interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) des de la seva constitució en 1997. Va ser lletrat del Tribunal Constitucional entre 1989 i 1991 i entre 1995 i 1999 (en aquesta última ocasió va ser especialment designat a aquest efecte pel President del Tribunal). Va rebre la medalla del Tribunal Constitucional. En aquesta entrevista, Ignacio García ens avança alguns punts a tractar en la ponència que realitzarà en les Jornades Laboralistes organitzades per als pròxims 10 i 11 de febrer.

- Quina és la seva valoració respecte a la nova reforma laboral del govern?

- El gran valor que té la reforma és que és fruit de l'acord dels agents socials. Això és el més important.

- Avancem o retrocedim amb aquests canvis?

- Crec que s'avança, especialment en un dels grans problemes que tenen les nostres relacions laborals: l'excés injustificat de contractació temporal, la qual cosa ens allunya dels països del nostre entorn.

- A qui beneficia més la Reforma Laboral, a treballadors o empreses?

- Sent la reforma fruit del pacte entre els representants dels treballadors i de les empreses, es pot assumir que beneficia tant a aquells com a aquestes.

- Quina opinió li mereix els contractes temporals? Són productius per als treballadors i les empreses?

- Crec que la contractació temporal que no respon a una necessitat veritablement temporal no beneficia ni és productiva, no sols per al treballador, sinó tampoc per a l'empresa.

- S'hauria d'haver fet algun altre canvi més?

- Amb independència del que pugui pensar cadascun, insistesc que el gran valor d'aquesta reforma és que és fruit del pacte. I si aquests són els canvis que han pactat les mateixes parts, ningú millor que elles per a valorar el que és essencial i prioritari.