USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimarts, 31 d'octubre de 2023
Noticias generales

La Presidenta analitza la Proposta de Reducció de Jornada a IB3 Ràdio

Palma, 31 d'octubre 2023Apol·lònia Mª Julià, Presidenta de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de Balears, va compartir la seva visió experta sobre la proposta de reducció de jornada al programa AL DIA d’IB3 ràdio el 27 d’octubre. Va destacar la necessitat d’entendre la proposta des d’una perspectiva progressiva, subratllant que la seva implementació completa no s’espera fins a l’any 2025. Una mesura que busca alinear-se amb les tendències europees per millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar. “Les normes europees ens porten a fer més treball efectiu i a intentar conciliar vida familiar i laboral. Treballar menys hores no vol dir ser menys productius", va afirmar.

No obstant això, la Presidenta també va assenyalar les diferències significatives en l’impacte de la reducció de jornada en diversos sectors, advertint sobre els inevitables costos addicionals per als empresaris, especialment en aquells sectors on la reducció del temps d’obertura o de serveis no és una opció viable.

Finalment, va plantejar interrogants crítics sobre l’impacte de la mesura en els contractes a temps parcial, suggerint possibles canvis substancials en les condicions laborals i deixant clar que encara hi ha molts aspectes que caldrà avaluar i regular amb cura abans de la implementació completa de la reducció de jornada laboral.

Més informació

ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada