USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 30 de març de 2023
Noticias generales

La Presidenta, Apol·lònia Mª Julià, alerta de possibles conflictes per canvis en la gestió de baixes mèdiques en la seva entrevista per a IB3.

Palma, 30 de març de 2023

El Col·legi de Graduats Socials de Balears expressa la seva preocupació per l'entrada en vigor dels canvis en la gestió de les baixes mèdiques. En una entrevista amb IB3 Notícies, la Presidenta del Col·legi, Apol·lònia Mª Julià, ha assenyalat que l'eliminació de l'obligació de lliurar una còpia en paper de la baixa mèdica a l'empresa podria generar conflictes laborals en cas d'incidències en el sistema electrònic.

A partir d'abril, els treballadors ja no hauran de lliurar una còpia en paper de la baixa mèdica a l'empresa, sinó que l'entitat haurà de consultar-la a través de la via electrònica i la comunicació la farà l'administració de manera telemàtica. No obstant això, els Graduats Socials denuncien que el sistema no sempre funciona i que en cas de fallades podrien donar-se situacions conflictives.

La Presidenta del Col·legi ha afirmat que des de l'inici de la pandèmia han tingut fallades de sistema continuats i retards en les tramitacions electròniques, la qual cosa els fa dubtar i els preocupa que la informació arribi correctament. Davant aquesta nova situació, temen que es puguin generar conflictes laborals en casos d'acomiadaments, sancions i situacions que ningú desitja.

Per això, els Graduats Socials sol·liciten un canal de comunicació fluid i personalitzat amb la Seguretat Social per a poder solucionar possibles incidències de manera ràpida i eficient. Segons la Presidenta del Col·legi, és necessari buscar una solució tant per al treballador com per a l'empresa en cas de situacions conflictives, i per a això és fonamental comptar amb un sistema de comunicació àgil i efectiu.
ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada