USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dilluns, 12 de juny de 2023
Noticias generales

Taller pràctic. Aspectes bàsics de la Incapacitat Permanent

Palma, 12 de junio de 2023

El divendres 9 de juny, la seu col·legial de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de Balears, va acollir un Taller pràctic titulat "Aspectes bàsics de la Incapacitat Permanent". Aquest taller, presentat per Daniel Ruiz, Vocal de la Junta, va ser impartit per l'eminent advocat i professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya, Miguel Arenas Gómez.

La sessió formativa va aprofundir en temes relacionats amb la incapacitat permanent, des de la situació d'alta o assimilada a l'alta, fins a la valoració de seqüeles i la compatibilitat de pensions. L'agenda va tractar temes com l'accés per a majors de 65 anys, contingències comunes i professionals, el càlcul de la base reguladora, la cotització, el concepte de professió i els efectes de la reforma laboral, entre d'altres.

Es va fer especial èmfasi en les qüestions d'enfermetats professionals específiques com l'amiant i la perspectiva de gènere. A més, es va tractar sobre el sistema osteomuscular i altres malalties com les mentals, la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

El taller va concloure amb una sessió interactiva sobre els aspectes processals relacionats amb la incapacitat permanent, com l'esgotament de la via prèvia, les reclamacions prèvies, els recursos de suplicació i cassació i la impugnació d'altes mèdiques.
ENQUESTA
T'agradaria que el Col·legi proporcionés més oportunitats per millorar habilitats interpersonals i de lideratge, com ara comunicació efectiva o lideratge?
Sí, em beneficiaria molt més formació en aquest àmbit.
Potser, depenent dels detalls específics del programa.
No, prefereixo enfocar-me en habilitats tècniques i acadèmiques.
Encuesta finalizada