USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimarts, 19 d'octubre de 2021
Noticias generales

VIII JORNADES LABORALISTES DE DRET DEL TREBALL I DE LA SEGURETAT SOCIAL IB

Palma, 19 d'octubre de 2021

Després de l'obligada pausa en 2020 per la pandèmia, els dies 7 i 8 d'octubre es van celebrar les VIII Jornades Laboralistes de Dret del Treball i de la Seguretat Social, organitzades pel Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears, en col·laboració amb la Fundació de Graduats Socials de Illes Balears, Servei Balear de Prevenció, Wolters Kluwer i Fabroker. Les cinc ponències que configuraven el programa estaven dirigides tant a col·legiats com a precol·legiats i externs, la gran afluència d'assistents va superar les millors expectatives.
Després de la inauguració de les Jornades a càrrec de Rubén Castro, director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral, i Apol·lònia Mª Julià, presidenta del Il·llustre Col·legi Oficial de Graduats Socials dels Illes Balears, es va donar pas a la primera de les ponències “Les 10 sentències més rellevants del TSJIB de l'últim any”. La sessió va ser impartida per Antoni Oliver Reus, President de la Sala del Social del TSJIB, qui va ser presentat per Emília Goyanes, vicepresidenta del Col·legi.

A continuació, Ana María Orellana Cano, Magistrada Especialista de la Sala del social del TSJ de Madrid, Acadèmica de Número de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació d'Espanya va exposar ”La conciliació de la vida familiar i laboral en el nostre ordenament jurídic. Anàlisi de la transposició de la directiva comunitària 2019/1158”, sent presentada per Eva Camarasa, vocal de la Junta de Govern.
La segona jornada de l'esdeveniment va començar amb una ponència de Joaquín Merchán, Graduat Social i Vicepresident 1r del Consell General de Col·legis Oficials de Graduats Socials d'Espanya, que portava per títol: “El futur del sistema públic de pensions. Anàlisi de l'acord per a la reforma de les pensions”. La sessió va ser presentada per Mercè García, vicepresidenta del Col·legi.
A la seva finalització, va arribar el torn de Miguel Arenas Gómez, Advocat, soci cooperativista en Col·lectiu Ronda i professor col·laborador en la Universitat Oberta de Catalunya, amb la seva conferència. “Aspectes pràctics en matèria de responsabilitat, empresarial derivada d'accident de treball o malaltia professional.” La seva intervenció va estar moderada per Daniel Ruiz, vocal de la Junta de Govern.
L'última ponència “La Seguretat Social a examen. La jurisprudència recent de la Sala 4a del Tribunal Suprem” va ser a càrrec de Yolanda Cano Galán, Lletrada del Gabinet Tècnic del Tribunal Suprem, va ser presentada per Pedro Mir, secretari general del Col·legi.
Finalment, aquestes VIII Jornades Laboralistes de Dret del Treball i de la Seguretat Social van finalitzar amb l'acte de clausura en el qual van intervenir Sonia Barranco Álvarez, directora Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal a Illes Balears, D. Florencio Ingelmo Sánchez, director Provincial de l'INSS a Illes Balears, Maria Rosario Rodríguez Lasheras, directora Provincial de la TGSS, Pilar Ortiz Vilar, directora del SOIB i Apol·lònia Mª Julià Andreu, presidenta del Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials I.B.